محققان دانشگاهی هوش مصنوعی توسعه دادند که با استفاده از ۳ شبکه عصبی مصنوعی ابتلا به کووید۱۹ را حتی در افراد بدون علائم ابتلا به بیماری شناسایی می‌کند.

هوش مصنوعي

به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از انگجت،  محققان دانشگاه MIT یک سیستم هوش مصنوعی ایجاد کردند که می‌تواند سرفه اجباری افراد مبتلا به کووید۱۹ را حتی در صورت عدم وجود نشانه، ردیابی کنند.

برای این منظور آنها چند شبکه عصبی مصنوعی را ایجاد کردند که قابلیت ایجاد شناسایی تغییرات نامحسوسی ناشی از تاثیرات ابتلا به ویروس کرونای جدید را دارد.

یکی از شبکه‌های عصبی مصنوعی قدرت صوتی فرد را می‌سنجد و دیگری وضعیت احساسی را رصد می‌کند که نشان دهنده افت ذهنی است مانند افزایش ناامیدی. سومین شبکه عصبی مصنوعی تغییرات در عملکرد سیستم تنفسی را رصد می‌کند. اطلاعات به دست آمده از این سیستم‌ها در الگوریتمی به کار گرفته می‌شود که تحلیل ماهیچه‌ای ( سرفه‌های ضعیف‌تر) را کنترل  و چشم اندازی کامل‌تر از سلامت فرد فراهم می‌کند.

سامانه ایرانی تشخیص کرونا در ۲ دقیقه

 سیستم هوش مصنوعی در تست‌ها اولیه بسیار کارآمد بود. پس از آنکه محققان این مدل را روی هزاران مدل سرفه و نمونه دیالوگ آزمایش کردند، فناوری مذکور توانست با دقت ۹۸.۵ درصد سرفه‌های افراد مبتلا به کووید۱۹ را تشخیص دهد. این سیستم ۱۰۰ درصد مبتلایان به این بیماری که نشانه‌ای در آنها رصد نشده بود را نیز شناسایی کرد.

البته چنین سیستمی محدودیت‌هایی نیز دارد. این فناوری برای تشخیص  مبتلایان به کووید۱۹ که نشانه‌های آشکار دارند، ایجاد نشده زیرا ممکن است این افراد دارای بیماری‌های پس زمینه‌ای یا شرایطی باشند که رفتار مشابهی را ایجاد می‌کند. هرچند  این سیستم  برای شناسایی کووید۱۹ توانمند است اما  باز هم نمی‌توان فقط با تکیه بر شناسایی آن به طور قطعی ابتلای فرد به کووید۱۹ را تایید کرد.

کد خبر 561624
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha